Totuus

Tie vie väistämättä totuuteen, koska kysymme sitä kuitenkin.

Jeesus puhui opetuslapsilleen asioita ennen ristinkuolemaansa ja halusi vakuuttaa opetuslapset tulevista asioista ja niiden todenperäisyydestä.

 

Jeesus sanoo:

"Uskokaa minua, että minä olen Isässä ja Isä on minussa. Jos ette muuten usko, uskokaa edes tekojeni tähden. Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän tekee niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin kuin ne, sillä minä menen Isän luo. 

Ja mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isä kirkastettaisiin Pojassa. Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, sen minä teen." (Joh. 14:11-14)

 

Lupaus Pyhästä Hengestä

"Jos te rakastatte minua, te pidätte minun käskyni. 

Ja minä rukoilen Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, 

Totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, sillä se ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän luonanne ja on teissä. 

En minä jätä teitä orvoiksi vaan tulen luoksenne. 

Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää näe minua, mutta te saatte nähdä minut, sillä minä elän ja tekin saatte elää. 

Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni ja te olette minussa ja minä teissä. 

Se, jolla on minun käskyni ja joka noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja joka rakastaa minua, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmaisen itseni hänelle."  

Juudas - ei se Iskariot - sanoi hänelle:

"Herra, mistä syystä sinä aiot ilmaista itsesi meille etkä maailmalle?" 

 

Jeesus vastasi hänelle:

"Jos joku rakastaa minua, hän pitää minun sanani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme hänen luokseen asumaan. 

Se, joka ei rakasta minua, ei pidä minun sanojani. Mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun vaan Isän, joka on minut lähettänyt. 

Tämän minä olen puhunut teille ollessani teidän luonanne. 

Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä lähettää minun nimessäni, opettaa teille kaiken ja muistuttaa teitä kaikesta, mitä minä olen teille sanonut." (Joh. 14:15-26)