Kaikella on määräaika

Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.

Aika on syntyä ja aika kuolla, aika on istuttaa ja aika repiä maasta, aika surmata ja aika parantaa, aika on purkaa ja aika rakentaa, aika itkeä ja aika nauraa, aika on valittaa ja aika tanssia, aika heitellä kiviä ja aika ne kerätä, aika on syleillä ja aika olla erossa, aika etsiä ja aika kadottaa, aika on säilyttää ja aika viskata menemään, aika repäistä rikki ja aika ommella yhteen, aika olla vaiti ja aika puhua, aika rakastaa ja aika vihata, aika on sodalla ja aikansa rauhalla.

(Saarnaaja, 3:1-8)

 

Aika on tarkastella ajan merkkejä.

 

Ajan merkit kertovat parhaiten siitä, mikä aika on nyt.

 

Ensimmäiset lopun merkit

Kun Jeesus sitten istui Öljymäellä eikä siellä ollut muita, opetuslapset tulivat hänen luokseen ja kyselivät: "Sano meille, milloin se kaikki tapahtuu. Mikä on merkkinä sinun tulostasi ja tämän maailman lopusta?"

Jeesus vastasi:

"Varokaa, ettei kukaan johda teitä harhaan. Monet tulevat esiintymään minun nimelläni. He sanovat: 'Minä olen Messias', ja eksyttävät monia. Te kuulette taistelun ääniä ja sanomia sodista, mutta älkää antako sen pelästyttää itseänne. Niin täytyy käydä, mutta vielä ei loppu ole käsillä. Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä. Mutta kaikki tämä on vasta synnytystuskien alkua.

"Silloin teidät pannaan ahtaalle, monia teistä surmataan ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden. Monet silloin luopuvat, he kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan. Monta väärää profeettaa ilmaantuu, ja he johtavat useita harhaan. Ja kun laittomuus lisääntyy, monien rakkaus kylmenee. Mutta joka kestää loppuun asti, pelastuu. Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.  (Matteus 24:3-14)

 

Harhaan johtaminen on yksi selvimpiä lopunajan merkkejä.

 

Tämä asia sai alkunsa jo Paratiisin puutarhassa kun paholainen käärmeen muodossa eksytti ihmistä ensimmäisen kerran sanomalla: "Onko Jumala todella sanonut: 'Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta'?"

Lopun tästä keskustelusta ja sen seurauksista tiedämmekin, koska ihminen uskoi enemmän eksyttäjää kuin Jumalaa.

 

Jeesus siis varoittaa eksyttäjistä, joita tulee aikakauden lopussa. Nyt meitä harhautetaan sillä, että Raamatun sanaan ei enää sitouduta opetuksissa ja julistuksissa. On syntynyt uusi uskonto siitä, ettei Raamattuun tarvitse ihan sellaisenaan uskoa, vaan siitä voi ottaa sen, mikä tuntuu hyvältä ja jättää sen, mikä tuntuu käyvän kohti omaa syntisyyttä.

 

Synti siis mielellään pyritään kieltämään ja Raamatusta poimitaan paloja kuin rusinoita pullasta ja herkutellaan niillä. Tämä ei ole totuus vaan valhe. Monet tulevat tarjoilemaan totisen ristin sanoman sijaan menestyksen evankeliumia, joka johtaa maalliseen vaurauteen. Tätä sanomaa ei Jeesus opettanut ja tämä onkin tärkeää muistaa.