Messiaan jalanjäljet

Kun rabbit kuvaavat viimeisten aikojen ahdistusta, he käyttävät usein sanontaa ”ikvoot ha-Mashiach” eli ’Messiaan jalanjäljet’.

Niissä on heijastusta Vanhasta ja eräiden tutkijoiden mukaan mahdollisesti jopa Uudesta testamentista.

Tässä muutama katkelma: ”Se päivä on pimeyden päivä eikä valon.”

”Kun näet valtakuntien riitelevän toistensa kanssa, saat odottaa Messiaan tuloa.”

– ”Hän ei saavu ennen kuin luopumus on tapahtunut.”

”Messiaan jalanjäljet näkyvät, kun röyhkeys lisääntyy ja haureus, kun viisasten viisaus mätänee, kun syntiä pelkäävät häviävät ja totuus käy harvinaiseksi, kun ihmiskasvot ovat kuin koiran kasvot. Nuorukaiset halventavat vanhempia, aikuiset joutuvat nousemaan ylös nuorten edessä, poikaset eivät tottele vanhempiaan. Kehenkä voisi silloin turvata, vain Isään, joka on taivaissa.”

Muuan hurskas juutalainen selitti, että ihmiset ovat tämän mukaan niin epäluotettavia, että voimme turvata vain taivaalliseen Isäämme. Jospa aikamme ahdistus onkin vain Kristuksen askelia historiamme kynnyspuulla?

 

Monet kysyvät aikanamme, mitä me kristityt voimme uskoa Raamatun mukaan ihmiskunnan tulevaisuudesta?

 

Kyllä me uskomme valoisaan tulevaisuuteen, mutta sitä edeltävät ”synnytystuskat”, joista Jeesus puhui (Matt. 24:8).

Suuren ahdistuksen ja koko maailmaa kohtaavan kriisin vuoksi Jumala itse puuttuu ihmiskunnan asioihin. Jeesus Kristus saapuu kunniassaan, ja pahan voimat sidotaan tuhanneksi vuodeksi. Uskovan seurakunnan ”ylöstempaaminen” tai kuten Ilmestyskirja siitä sanoo, ”ensimmäinen ylösnousemus”, tapahtuu joko ennen ”suurta ahdistusta” tai sen keskellä (1. Tess. 4:16-17 ja Ilm. 20:5). Kristus hallitsee oppinsa kautta joko näkyvästi tai näkymättömänä tuhat vuotta (Ilm. 20:4, 2. Tim. 2:12).

 

Lopulta ihmiskunta unohtaa kuitenkin sotien kauhut ja saatana päästetään uudelleen hetkeksi vapaaksi. Alkaa viimeinen sota, jonka Jumala itse lopettaa (Ilm. 20:4 ja 7-10).

Vasta tämän ns. toisen Googin sodan jälkeen vanha maailma hävitetään ja Jumala luo ”uudet taivaat ja uuden maan” (Ilm. 21:1, 2. Piet. 3:10-13 ja Jes. 66:22). Tällöin tapahtuvat myös ”yleinen ylösnousemus” ja viimeinen tuomio (Ilm. 20:12-15).

Ilmestyskirjan 21. ja 22. luku puhuvat iankaikkisuudesta lopuksi kauneudella, jolle ei vedä vertoja yksikään toinen ihmiskäden välittämä sana. Ne tulisi lukea yhä uudestaan jokaiselle ahdistuneelle ihmiselle.

 

Tämän sivun tekstit ovat Risto Santalan kirjasta; Jumalan valtakunta on